De Walt Bike

De Walt Bike, een fiets met een verhaal.

Deze easy city bike heeft een zeer unieke opbouw. Een bijzondere combinatie tussen duurzaamheid, kwaliteit, milieu bewust en een fraai design.

Het Frame van Vroeger met de looks van Nu.

Race en trek fietsen uit de jaren ’70 en ’80 werden erg goed en mooi gemaakt. Zeer sierlijke, lichte frames die met echt vakmanschap werden geassembleerd. Vandaag de dag zijn deze fietsen vaak versleten op de draaiende delen en daarom onbruikbaar. Zonde! Want de frames hebben hun duurzaamheidsstrijd nog lang niet verloren.

Daarom worden deze frames geheel gestript van onderdelen, gestraald en gespoten en vervolgens gebruikt in de Walt Bike. Dit mooie frame krijgt weer een nieuw leven en de schoonheid wordt behouden.

Lokaal gemaakt met “lokale” onderdelen.

De Walt Bike wordt geheel opgebouwd in onze eigen winkel. Naast het hergebruikte frame, zijn de overige onderdelen zoveel mogelijk geproduceerd in Nederland of Europa. Onze zadels worden bijvoorbeeld handgemaakt bij de Lepperfabriek in Dieren. Het milieu wordt op die manier zo minimaal mogelijk belast, omdat er geen goedkope onderdelen uit verre landen getransporteerd hoeven te worden en de kwaliteit wordt gewaarborgd!

Het ontstaan.

De Walt-Bike is bedacht, ontwikkeld en geproduceerd door Walt Bikes, Elst. Onze Walt Bike is een heerlijke eerlijke fiets die gebaseerd is op het principe: People Planet Profit.

Contact

Walt-Bikes
Dorpsstraat 49-D
6661 EG, Elst

Telefoon: 0481 35 45 99

Contact